DINSDAG 19 OKTOBER

Op dinsdagmorgen werden we wakker en keken wij verwachtingsvol naar buiten. Maar helaas, geen sneeuw… Wel regen.

Wat was het afzien. De kids zijn terecht gekomen in de hongerwinter en moesten in het bos op zoek naar schaarse aardappels, koffie, suiker en bloembollen. Met wat handicaps en kapers op de kust moesten zij zo veel mogelijk middelen verzamelen en terug brengen naar de gaarkeuken.
Groepje 3 heeft de hongerwinter het beste doorstaan en kwam als winnaar terug uit het bos (later meer over de groepjes).

 ’s Middags was het dan tijd voor de welbekende survivalmiddag. Als ware expeditieleden werd er gestreden voor de winst.

De stormbaan is nog nooit zo snel afgelegd, het water over met een surfplank of zwemmend, wat een bikkels, en lekker rollen in de andijvie van maandagavond, echt niks was voor deze strijders te gek! Uiteindelijk zijn groepje 1 en 5 de echte winnaars.
Niemand is schoon gebleven, maar na goed schrobben gelukkig wel weer schoon geworden.

Voor het eten was het tijd voor de prijsuitreiking van het allereerste Jeugdkamp spel wat al plaats heeft gevonden tijdens de seizoensopening op HDS in september. Er zijn een hoop goede pogingen gedaan, maar 1 iemand spande toch echt de kroon en heeft zelfs de leiding zelf opgebeld om de juiste antwoorden te kunnen geven. En dat voor haar allereerste jaar. Een typisch geval van ‘met de paplepel ingegoten’. Françoise is de absoluut verdiende en trotse eigenaresse van een blauwe Winterwonderland trui met haar naam er op! (net als de leiding).

Na het eten was het tijd voor een grote schoonmaakbeurt in het huis en op de kamers, want ja echt na 1 dag was dat al nodig!

Toen alles weer blinkend schoon was, heeft de CD het opgenomen tegen de leiding. In een battleship tijdens Zeeslag heeft de leiding haar vloot goed weten te verdedigen. Maar het team van MC1, 3, 5 en 6 is het dichtst in de buurt gekomen.

Ondertussen was de AB op zoek naar geluiden en voorwerpen, uitgebeeld door de leiding. Iedereen heeft nog een piep in de oren van het pinguïn geluid van Olivier…

En uiteindelijk heeft ook de AB, na een korte omweg via een ander skigebied, de weg naar bed weer kunnen vinden..

Tot morgen!

PS. Benieuwd in welk groepje uw kind zit? Kijk dan snel op: https://www.jeugdkamp.nl/groepsindeling-2021/