MAANDAG 18 OKTOBER

De start van het Jeugdkamp. ’s Ochtends voor dag en dauw kwamen alle kids op HDS Winterwonderland waar ze begroet werden door PinPin. Nadat we alle ouders hadden uitgezwaaid, zijn de strenge doch deugdelijke kampregels toegelicht waarna we zijn vertrokken naar Oost-, West en naar Middelbeers waar we deze week neerstrijken in groepsaccommodatie De Roerdomp.

Na een voedzame doch eenvoudige lunch zijn we de gokwereld in gedoken. In het Casino konden de kinderen geld verdienen om het vervolgens uit te geven aan tickets voor spellen bij Catan. Als ze het spel wonnen, kregen zij onderdelen van een sneeuwpop die zij in elkaar moesten knutselen. Er is een hoop geld verdiend, maar ook een heleboel verloren. De grootste verliezer was toch echt Jasper Henneman die €5000,- van zijn groepje heeft ingezet tijdens een dobbelspel, wat hij heeft verloren. Hij werd lichtelijk onder druk gezet door onze geboren croupier Johan.

Nadat iedereen lekker was gesetteld met hun teamgenoten in de kamers, was het tijd voor het diner. Dat kan natuurlijk niet zonder de bekende en beruchte ‘LOVE TABLE’, gehost dit jaar door Heidi und Rudi aka Maaike en Darryl. Dit keer een dubbeldate aan tafel. De gelukkige waren: Emma R <3 Levi en Françoise <3 Jasper O. Daan en Jules (Team 13) hadden heerlijke stampot voor ons bereid die er, bij de meeste, goed in ging.

’s Avonds was het een groot feest tijdens de Swingo voor de C/D jeugd onder leiding van discoteam Matthijs en Volkert. Er is meegezongen, op de tafels gedanst en het dak ging eraf. De AB heeft op hetzelfde moment een AB spel gedaan. Ze zijn opgesloten in verschillende kamers waar geen spullen aanwezig waren en kregen de opdracht om op een exact tijdstip weer buiten te staan en ondertussen deed Team 13 erg hun best om hen af te leiden met een ‘heerlijke’ eetproef.

Tot slot, dachten de kinderen dat zij werden gedropt en de weg terug naar het kamphuis moesten vinden. Onderweg werden zij verrast door ‘enge’ spoken en was het helemaal geen dropping, maar een spooktocht! Er werd gegriezeld en gegild en zelfs een aantal tranen, maar iedereen is weer heelhuids terug gekomen.

Helaas bleef het nog een tijdje onrustig op het terrein van De Roerdomp, eens zien hoe veel energie er vandaag nog in zit.

Tot morgen!