WOENSDAG 20 OKTOBER

De derde dag in de week, bekend als de zwaarste dag van de week, dus tijd voor actie! Vandaag waren de Olympische Winterspelen.

In de morgen barstte het Apres Ski feest los met diverse spellen en raadsel, waarmee alle groepjes benodigdheden konden verzamelen. Met deze spullen konden zij uiteindelijk een spandoek maken, de vlag voor tijdens de openingsceremonie.

Het Apres Ski Cafe van Liza en Femke werd al vroeg op de dag geopend. Naast dansen, springen en zingen werd ook flink gezweet. Mochten ze de Apres Ski liedjes nog niet gekend hebben, dan nu wel.

Wat een creativiteit zit er toch in ze. Het mooiste spandoek kwam van groepje 8.

Na de lunch was het tijd voor de ceremonie en de Winterspelen. We hebben een hoop toekomstige atleten gezien. De rode pistes op het luchtkussen werden met gemak afgelegd. Er was een skibroeken race, een parcours op skilatten en op de bobslee kussens gingen zij bijna net zo snel als de echte Olympiërs. De gouden medaille is uiteindelijk gegaan naar groepje 7.

Team13, Daan en Jules, hadden een nieuw teamlid! Sanne uit MA1 heeft de mannen geholpen met het bereiden van een heerlijke maaltijd. Pasta pesto en pasta bolognese stond op het menu. Het was heerlijk!

Na het avondeten begonnen we met levend cluedo. De hele week waren er al truien, shirts en andere spullen vermist. Het was duidelijk dat deze spullen niet zelf weglopen en dus werden gestolen door een bepaald iemand… Maar, wie?! Dat was de vraag. Door middel van het goed uitvoeren van spellen kregen de groepjes hints over de dader. Na lang onderzoek hebben de groepjes hun dader aangewezen. Laurens, Bram, Daan, Volkert, Koen… Er kwamen heel wat namen en redenen voorbij. Volkert was de enige echte dader. Alle spullen zijn gelukkig weer terecht.

De AB heeft daarna nog een spel in het bos gespeeld. Ze moesten hun vlag (een leiding) verstoppen en de vlag van het andere groepje stelen. Er liepen schimmels in het bos die hun het leven zuur maakten. Als ze getikt werden kregen ze een handicap (geblinddoekt, aan elkaar vast getapet..).

Op kampterrein De Roerdomp was het ’s nachts nog lang onrustig… De leiding heeft goed met elkaar kunnen banden op de gang voor kamers.