Over het Jeugdkamp

——————————————————————————————————————–
Het HDS Jeugdkamp is de leukste activiteit in de herfstvakantie voor alle jeugdleden van HDS (O-18 t/m O-12). Voor de start van het Jeugdkamp gaan wij al jaaaaren terug, maar de opzet is eigenlijk nooit veranderd. Een kamp van maandag t/m vrijdag in een kamphuis ergens in Nederland, voor en door HDS’ers, waarin met elkaar plezier maken centraal staat!

Wat doe je dan zoal in die week?
Het programma blijft ieder jaar strikt geheim en door de leiding wordt er hard gewerkt om elk jaar nieuwe, originele spellen te bedenken, maar een ding is zeker: de hockeystick kan thuis gelaten worden. Maar wat doen we dan wel?
Een kleine greep uit veel voorkomende spellen: bosspellen zoals levend stratego, spooktochten voor de echte daredevils, lekker vies worden bij de survival, zwemmen, speurtochten in een stad in de buurt van het kamphuis, voetballen, teambuilding spellen en ga zo maar door, en zelfs van het corvee wordt een groot feest gemaakt.

Groepjes
Veel spellen worden gespeeld in groepjes en deze groepjes zijn altijd een mix van alle leeftijden en bij voorkeur worden zo min mogelijk teamgenoten bij elkaar ingedeeld, zodat de krachten eerlijk verdeeld zijn, maar ook om nog meer nieuwe mensen te leren kennen. Elk groepje wordt geleid door 2 leiders die veel betrokken zullen zijn bij de spellen. Strijd jij met jouw groepje dit jaar voor de felbegeerde beker?

Zie ik mijn teamgenootjes dan helemaal niet? Ja zeker wel, kinderen worden ingedeeld op slaapkamers met andere leeftijd- en teamgenootjes en ook zullen een aantal spellen en activiteiten juist in teams of per leeftijdscategorie worden gedaan. En ook is er ieder jaar voldoende vrije tijd voor kinderen om vrij te spelen, chillen op de slaapkamer met teamgenootjes, en om nieuwe vrienden/vriendinnen uit andere teams te maken. Menig HDS’er kan vertellen over de vriendschappen die zijn ontstaan via dit kamp, die jaren later nog steeds hecht zijn.

De leiding
De leiding bestaat uit een groep volwassen HDS’ers, die bijna allemaal zelf ook als kind mee zijn gegaan op Jeugdkamp. Zij weten dus als geen ander hoe het is. Wij vertellen graag meer over de leiding onder het kopje ‘Leiding’.

Nog aanvullende vragen over het Jeugdkamp? Wij zijn te bereiken via jeugdkamp@hchds.nl.